Anna Puu


Anna Puu on suomalainen muusikko ja laulaja-lauluntekijä, jonka yhteistyö Fried Musicin kanssa on kestänyt jo kolmen albumin verran. Esikoisalbumi Anna Puu julkaistiin vuonna 2009. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle ja myi tuplaplatinaa. Annan toinen, platinaa myynyt, albumi Sahara menestyi edeltäjänsä veroisesti ja kolmas albumi Antaudun julkaistiin lokakuussa 2012. Sen ensimmäinen single Kolme pientä sanaa nousi heti julkaisunsa jälkeen Suomen radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi. Albumin toinen single Säännöt rakkaudelle on edelleen yksi radioissa säännöllisesti soivista kappaleista. Single Ota minut tällaisena kuin oon julkaistiin toukokuussa 2015 ja pitkään odotettu neljäs albumi Rakkaudella, Anna Puu ilmestyi saman vuoden lokakuussa. Kevät-talvella 2016 julkaistu single Matkalla on soinut radioissa isossa rotaatiossa jo lähes vuoden verran.

Useiden radiohittien tehtailijana tunnettu Anna palkittiin Emma Gaalassa 2012 ja 2009 muun muassa vuoden naissolistina. Syksyllä 2016 Anna Puu valloitti suomalaisten televisiokatsojien sydämet Vain Elämää –ohjelman viidennellä tuotantokaudella. Anna Puu on viimevuosina esiintynyt myös The Voice of Finland –ohjelmassa kahdella kaudella.

Annan viimeisin sinkku ”Nälkäinen sydän” julkaistiin syyskuussa 2017 ja sitä edeltävä, kultaa striimannut ”Tarviin vielä yhden yön aikaa” julkaistiin maaliskuussa 2017.